blog
  • februari 27 2024
  • Royal Kerckhaert

Verplicht Pu-certificaat voor tweecomponenten urethaanlijmen

In de Europese Unie is iedereen die werkt met tweecomponenten urethaanlijmen sinds 24 augustus 2023 verplicht om een PU-certificaat te hebben. Tweecomponenten urethaanlijmen zijn producten die een totale concentratie monomeer-diisocyanaat hebben van meer dan 0,1%. Dit zijn onder andere producten zoals de Vettec-lijmen en -siliconen. Dat betekent dus dat ook de gebruikers van Vettec een training moeten volgen om dit verplichte certificaat te behalen.

vettec super fast

Als hoefsmid die werkt met urethaanlijmen in de EU ben jij dus ook wettelijk verplicht om deze korte training te volgen en zo het PU-certificaat te verkrijgen. Deze training is geïnitieerd door de ISOPA, een vereniging van producenten in de Europese Unie. Zij heeft hiervoor een (betaalde) online training opgezet. Het is een korte opleiding die over de algemene toepassing van alle soorten urethaanproducten gaat. Na de training van ongeveer 30 minuten kan je onmiddellijk een korte online test invullen en het certificaat behalen.

De verplichte training is betalend, maar met de Vettec-code kan je deze gratis volgen. De Vettec-code vraag je hier aan. Je vindt er meteen ook nog meer informatie over de wetgeving, de training en het certificaat.

 

 

Leave your thought here

Your email address will not be published. Required fields are marked *